Hoe valt jouw vacature op tussen de massa?

sollicitant enthousiast vacature

De krapte op de arbeidsmarkt is nog steeds aan de orde van de dag. Overal zijn mensen tekort. Wil je sollicitanten echt enthousiast maken en vooral laten reageren op jouw vacature? Denk dan eens aan een vacaturevideo. Beeld zegt namelijk zoveel meer dan een geschreven stuk tekst. Want laten we eerlijk zijn, als je online meerdere vacatures hebt gelezen lijken deze vaak erg op elkaar. Hoe onderscheid je jouw vacature dan te midden van de massa?

Breng je bedrijfscultuur visueel tot leven

Met een vacaturevideo toon je wat jouw bedrijf echt uniek maakt. Je kunt de sfeer, de dynamiek van de werkplek en de samenwerkingscultuur binnen jouw organisatie overbrengen op een manier die woorden alleen niet kunnen evenaren.

Laat het vakwerk zien, breng de creativiteit en energie over die jouw bedrijf drijft en welke impact dit heeft op de samenleving of branche waarin het opereert. De sollicitant neemt hiermee als het ware een kijkje achter de schermen en kan daardoor beter bepalen of hij zich thuis zou voelen in jouw organisatie.

Gepassioneerde werknemers aan het woord

Bij het maken van een vacaturevideo is het een slimme zet om enthousiaste werknemers passievol te laten vertellen over hun ervaringen, de uitdagende aspecten die komen kijken bij de functie, de doorgroeimogelijkheden en de persoonlijke voldoening die de functie met zich meebrengt.

Door hun oprechte emoties en enthousiasme over te brengen, voeg je een menselijk aspect toe aan jouw vacature. Hiermee kunnen ze potentiële sollicitanten overtuigen van de waarde van de functie en het potentieel voor persoonlijke en professionele groei binnen jouw organisatie.

De kracht van doorgroeimogelijkheden

Door de doorgroeimogelijkheden binnen jouw organisatie te benadrukken, inspireer je sollicitanten om hun carrière binnen jouw organisatie vorm te geven. Het werkt enthousiasme en motivatie op, omdat sollicitanten zien dat ze niet alleen een baan aangeboden krijgen, maar ook een pad naar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

Het tonen van doorgroeimogelijkheden is niet alleen belangrijk om nieuwe talenten aan te trekken, maar ook om bestaande werknemers te behouden. Het bieden van een duidelijk carrièrepad binnen jouw organisatie en motiveert medewerkers om zich te blijven ontwikkelen en te groeien in hun functie, waardoor ze langer betrokken en gemotiveerd blijven.

Ondertitel de vacaturevideo

Het ondertitelen van je video biedt niet alleen gemak voor sollicitanten die geen geluid kunnen of willen afspelen, zoals in een drukke omgeving of een plek waar juist stilte wenselijk is, maar het vergroot ook de kans dat je boodschap daadwerkelijk wordt begrepen en gewaardeerd. De ondertiteling geeft de kijkers de mogelijkheid om elk woord te begrijpen, waardoor ze een dieper inzicht krijgen in de inhoud van de video.

Daarnaast biedt ondertiteling ook voordelen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zoekmachines indexeren tekstuele inhoud gemakkelijker dan audio- of videobestanden. Door relevante trefwoorden en zinsdelen op te nemen in de ondertiteling, vergroot je de vindbaarheid van je video in zoekmachineresultaten. Dit kan resulteren in meer verkeer naar je video en een groter bereik van je boodschap.

Vraag om actie te ondernemen

Sluit de vacaturevideo altijd af met een duidelijke oproep tot actie. Moedig sollicitanten aan om te reageren op de vacature door bijvoorbeeld een link naar de sollicitatiepagina te tonen. Vergeet niet de urgentie te benadrukken en te laten zien dat je enthousiast bent om hun sollicitatie te ontvangen.

Kortom, wil je echt opvallen en sollicitanten enthousiast maken over jouw vacature? Kies dan voor een videovacature gemaakt door de videografen van Zeg Het Met Video. Zij hebben de kennis in huis om jouw video tot een succes te maken. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Geschreven door:
Heeft u vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via:
Tel. 0342-494888

Bekijk onze nieuwste video’s:

Ondernemer in beeld

Mooi Gorinchem 

Evenement in beeld

Barneveldse Haringparty

Werkgever in beeld

Stichting De Pinnenburg

Een video laten maken?
Bekijk de mogelijkheden:
Delen

DEZE VIDEO'S AL GEZIEN?

Zeg het met video