Bumper ad, pre-roll of volledige video, wat kies je?

soorten video's zeghetmetvideo

Binnen de online wereld zijn er tal van advertentievormen mogelijk voor jouw video. Laten we voor de bumper advertentie beginnen met een bekende quote: “Communicatie is beperkt houdbaar, je moet in die eerste seconden mensen zien te bereiken. Elke reclame zorgt voor verwarring, de kunst is die te vinden. Vijf seconden is wat telt in communicatie, daar geloof ik heilig in.”, aldus Leeflang (bron: Adformatie, 2012).

Zorg voor opschudding in slechts 6 seconden!

Heb je een trigger gevonden; iets creatiefs waarmee je je doelgroep denkt te pakken middels video? Dan is een bumper advertentie een perfecte adverteer-vorm om te kiezen. Een bumper advertentie is te zien alvorens je doelgroep een video bekijkt via YouTube en duurt 6 seconden. Perfect om je doelgroep eens flink op te schudden. De meest gekozen aantal views, dus hoeveel kijkers je bereikt, ligt meestal rond de 10.000!

Bedenk karakters middels een pre-roll

Wil je meer tijd om je boodschap over te brengen? Dan bestaan er ook pre-rolls. Deze worden doorgaans ook ingezet via YouTube waarmee je zo’n 5.000 kijkers bereikt. Een pre-roll duurt ongeveer 30 seconden. Wat betekent dat je meer een verhaal kunt overbrengen naar je doelgroep. Dus zet jij alles in scene met te gekke karakters? Of ga je voor een video waarbij je de voordelen van je services omschrijft? Het kan allemaal met een pre-roll!

Zoveel mogelijk laten zien.

Heb je echt veel content liggen? Dus ga je een evenement organiseren of wil je graag alle ins en outs vertellen over je bedrijf? Dan kun je gaan voor een langere video van zo’n 1 tot 1,5 minuut. Je kunt de kijker dan echt meenemen in jouw verhaal. Denk daarbij aan veel beelden. Het handige aan zo’n volledige video is dat je uit deze video weer korte clips kunt halen om in te zetten via bijvoorbeeld sociale media! Wat kies jij?

Delen

DEZE VIDEO'S AL GEZIEN?

Back to top