Wat maakt een aftermovie goed?

Onvergetelijke aftermovies maken

Wil je de energie en emotie van een evenement vastleggen en delen? Dan is een aftermovie het antwoord! Of het nu gaat om een festival, conferentie of bedrijfsfeest, een goed gemaakte aftermovie brengt de sfeer opnieuw tot leven en laat een blijvende indruk achter op zowel de deelnemers als degenen die er niet bij waren. Wat er allemaal voor nodig is, vertellen we je in dit artikel.

1. Plan en verzamel beeldmateriaal

Voor het maken van een goede aftermovie is een goede voorbereiding essentieel. Denk aan het opnemen van voldoende beeldmateriaal tijdens het evenement, waaronder hoogtepunten, reacties van deelnemers en speciale momenten. Maar ook het gebruik van verschillende camerahoeken en opnamemogelijkheden is belangrijk. Dat brengt namelijk variatie en dynamiek in de video. Hou ook rekening met de opnametijd, deze kan meerdere uren in beslag nemen, vooral als het evenement 12 uur duurt en je wilt het begin, shots tussentijds en het einde op video hebben. 

 2. Vertel een verhaal

Een goede aftermovie kan niet zonder een goede verhaallijn. Beelden die worden geselecteerd moeten de essentie en emotie van je evenement weergeven en het verhaal krachtig maken. Iets waar een videograaf jou uitstekend bij kan helpen.

3. Kies de juiste muziek

Muziek is cruciaal voor een aftermovie: een muziekstuk of -nummer is belangrijk voor het creëren van de juiste sfeer en het versterken van emoties. Het is dus zaak muziek te kiezen die past bij het evenement. En, niet onbelangrijk, je moet ervoor zorgen dat de muziek legaal mag worden gebruikt.

4. Houd het kort en krachtig

Een aftermovie moet uiteraard boeien, maar ook niet te lang zijn. Een goede video is een aaneenschakeling van hoogtepunten en kent geen onnodige herhalingen. Een aftermovie duurt 1 tot 2 minuten – afhankelijk van het soort evenement.

5. Houd het dynamisch

Het toepassen van verschillende bewerkingstechnieken zorgt voor een visueel aantrekkelijke aftermovie. Snelle cuts, overgangen en effecten maken de video levendig en meeslepend. Daarbij wordt rekening gehouden met het ritme en de energie van de muziek.

6. Voeg elementen toe

Hoe houd je de aandacht van de kijker vast? Door bijvoorbeeld het toevoegen van tekstoverlays en grafische elementen. Denk aan het weergeven van belangrijke data en namen van sprekers of artiesten. Dit biedt bovendien de mogelijkheid om de kijker (nog beter) te informeren. Belangrijk hierbij is dat teksten goed leesbaar zijn en overeenstemmen met de stijl van de video.

7. Promoot de video

Is de aftermovie klaar? Dan is het tijd om deze te delen en te promoten via de website, social media en nieuwsbrieven. Deelnemers en volgers kunnen de video én hun ervaringen delen. Sluit de aftermovie in op de evenementpagina; dat is handig voor toekomstige promotie.

Hoe kom je aan een goede aftermovie?

Het creëren van een goede aftermovie vraagt nogal wat: een gedegen voorbereiding, het filmen van genoeg beeldmateriaal en het monteren van de video met een heldere, boeiende verhaallijn, waarin de boodschap kort en krachtig naar voren komt. Zaken waarmee bedrijven zich normaal gesproken niet mee bezighouden. Zeg Het Met Video doet dit wél.

Dus wil je de energie en emotie van een evenement vastleggen en delen? Neem contact op met de videografen van Zeg Het Met Video!

Geschreven door:
Heeft u vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via:
Tel. 0342-494888

Bekijk onze nieuwste video’s:

Ondernemer in beeld

Mooi Gorinchem 

Evenement in beeld

Barneveldse Haringparty

Werkgever in beeld

Stichting De Pinnenburg

Een video laten maken?
Bekijk de mogelijkheden:
Delen

DEZE VIDEO'S AL GEZIEN?