Het videoproces, zo werkt dat!

videoproces

We hadden het in een van onze andere blogs al over de marketingstrategie, en hoe video daar een belangrijk onderdeel van kan zijn. Heb je eenmaal besloten dat je je doelgroep wilt informeren en bereiken middels video, dan vertellen we je graag meer over het videoproces.

De briefing voor een online video

Het allerbelangrijkste is jouw briefing aan ons. Hierin staan als het ware de instructies in om tot een creatief script te komen. We stellen in de briefing vast wat precies de boodschap is, of wat er gecommuniceerd moet worden. We vragen daarbij specifiek naar de type video die je wilt laten maken. Is het een bedrijfsvideo of een productvideo? En wat is de strekking van het verhaal. Wil je een aftermovie van een bedrijfsevenement? Of wil je een nieuw product presenteren en de voordelen daarvan benadrukken? Het kan allemaal middels video, zolang je maar in je achterhoofd houdt wat je wilt communiceren naar je doelgroep.

Technische uitwerking tijdens het videoproces

Zodra we het script en de ideeën voor de scènes gepresenteerd hebben en het is goedgekeurd door jou als bedrijf, beginnen we met de executie of uitwerking ervan. De productie kan dan dus bijna beginnen! We maken samen afspraken voor de draaidag(en), zoals de plek, de tijden, en de personen die daar aanwezig moeten zijn. Als we al het materiaal geschoten hebben, is het tijd voor de technische uitwerking; het editen van de video. Dit vereist de meeste tijd en aandacht.

Mediaselectie voor video

Zodra de video of video-reeks af is, bepalen we samen waar we de video willen inzetten. Dus voor welke media of medium we kiezen. Zeghetmetvideo richt zich voornamelijk op het internet, maar mocht je ambiëren om via de TV te adverteren? Dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden!

Delen

DEZE VIDEO'S AL GEZIEN?

Back to top