Waarom je video marketing moet gebruiken in je marketing strategie

video marketing

Wat is een marketing strategie?

De marketingstrategie omschrijft hoe je de marketingdoelstellingen wilt bereiken. Vergeet daar zeker geen video marketing in mee te nemen. De strategie omvat het selecteren van voor het bedrijf geschikte doelgroepen, het doelgericht inzetten van de juiste marketinginstrumenten om op de wensen en behoeften in te spelen, en het bedenken van de beste positionering om de onderscheidende kenmerken van de aangeboden producten en diensten met succes op potentiële kopers over te brengen.

Video als onderdeel van een bredere campagne

Video is het perfecte middel of de perfecte vorm om de marketingstrategie te ondersteunen of tot uiting te brengen. Met een video kun je als het ware je eigen reclame spotje inzetten via bijvoorbeeld YouTube of Facebook. De meeste video’s worden niet apart ontwikkeld, maar maken deel uit van een bredere campagne. Stel je wilt graag nieuwe medewerkers bereiken, dan kun je dus een serie video’s maken over je bedrijf. Deze kunnen weer in diverse media verschijnen. Een video is bijvoorbeeld goed te combineren met een print advertentie in lokale dagbladen.

Video en internet

Zodra je je video via het internet uitzendt, stel je je bedrijf in staat om klanten te volgen en een database te ontwikkelen. Je video maken we het als het ware interactief, met een call to action / link naar je eigen website. Direct response is hierdoor mogelijk. Daarnaast zijn de video’s die je kunt laten maken via Zeghetmetvideo tegen middelmatige kosten; de producties zijn niet peperduur. En toch stellen we onszelf in staat om op creatief gebied alles uit de kast te halen.

Creatief script voor online video’s

Soms zijn campagnes ook geldverspilling, omdat de boodschap nauwelijks wordt opgemerkt of niet goed bij de doelgroep overkomt. In de praktijk is dit vaak te wijten aan hoe de strategie wordt ‘vertaald’ in het creatief concept, oftewel het script voor video. Bij Zeghetmetvideo hebben we een breedt netwerk aan professionele journalisten en copywriters. Je kunt er dus van op aan dat de teksten opgemerkt worden door je doelgroep.

Delen

DEZE VIDEO'S AL GEZIEN?

Back to top